Translate
HomeVerhalenJennifer vindt afval scheiden kleine moeite

Jennifer vindt afval scheiden kleine moeite

Rotterdam
Circulair
jennifer-afvalscheiden
4 september 2020
| laatste update: 23 september 2020

Jennifer gooit haar papier, glas, plastic en restafval in aparte bakken. “Ik heb naast mijn prullenbak drie tassen hangen voor papier, glas en plastic. Als ik iets weggooi, is het geen moeite om het in de juiste tas te gooien.”

De ouders van Jennifer hadden vroeger een cafetaria. “Zij scheidden altijd al hun afval. Zodra ik op mezelf ging wonen, bedacht ik dat ik dat ook kon doen. Goed voor de wereld en doordat ik mijn afval verdeel, hoef ik niet te sjouwen met een veel te zware vuilniszak.”

 
Tassen mee

In haar buurt weet ze inmiddels alle containers te vinden. “Als ik naar de supermarkt ga, waar de bakken staan, neem ik de tas mee die het volst is en leeg hem in de container. Daarna neem ik in dezelfde tas mijn boodschappen weer mee naar huis. Afval scheiden is een kleine moeite. Eigenlijk is het geen moeite”, vindt Jennifer.

 
Kleine beetjes helpen

Het verschil begint bij jezelf volgens Jennifer. “Denk niet dat jouw bijdrage niets oplevert voor het milieu. Alle kleine beetjes helpen en worden een groter geheel. Minder restafval betekent minder afval in de verbrandingsoven en dus beter voor het klimaat. Hoe meer wij materialen hergebruiken, hoe minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden. In het begin moest ik even opletten met dingen weggooien, maar inmiddels is afval scheiden een automatisme voor mij. Later, als ik een tuin heb, leg ik meteen een composthoop aan voor mijn gft-afval. Dan helpt mijn afval ook nog eens om mijn planten te laten groeien.”

 
Tips van Jennifer
  • Hang stevige herbruikbare tassen naast je afvalbak en verzamel hierin je papier, glas en plastic.
  • Kijk hier waar in jouw buurt de containers staan en neem je afvaltas mee als je route langs die container komt.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud