Translate
HomeVerhalenLPC in Energiehuis

LPC in Energiehuis

Reyeroord
Aardgasvrije wijken
Nederland, Rotterdam, 27-02-2024. Opening LPC locatie: Reyeroord op Zuid van de Gemeente Rotterdam. © Foto: Erno Wientjens/Gemeente Rotterdam.
25 april 2024
| laatste update: 1 mei 2024

Initiatief Leer Praktijk Centrum Reyeroord in het Energiehuis.

Hey daar! Mijn naam is Mayhar Zarrinphaker, initiatiefnemer van De Werkshop.

Wat doet De Werkshop?

Bij De Werkshop bieden we verschillende diensten, allemaal gericht op het helpen van mensen bij re-integratie, activering en talentontwikkeling. We hebben een breed scala aan programma’s, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn erop gericht om jou te helpen zelfstandiger te worden en vooruitgang te boeken op je pad naar deelname aan de maatschappij.

Iedereen is uniek, dus we zorgen dat onze aanpak altijd aansluit bij jouw specifieke behoeften en wensen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe kans of gewoon wat hulp nodig hebt om verder te komen, wij ondersteunen je op jouw reis.

Bij De Werkshop draait het om jou. We geven je de persoonlijke aandacht die je verdient, reageren snel op je behoeften en werken nauw samen met andere organisaties om jou het beste te geven dat er is. Dus, als je op zoek bent naar ondersteuning, motivatie en een gemeenschap die achter je staat, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Kom eens langs in het Energiehuis aan de Heindijk 350 en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

Waarom ik dit werk zo tof vind?

Er is niets beters dan mensen te zien stralen terwijl ze nieuwe dingen leren en hun horizon verbreden. Het geeft me een kick om te weten dat we echt een verschil maken in mensenlevens.

Een succesverhaal?

Oh zeker! We hebben hier zoveel mensen zien binnenkomen die twijfelden aan zichzelf, maar na een tijdje vertrokken ze met een heleboel zelfvertrouwen en nieuwe skills onder de arm. Dat is waar we het voor doen!

Wat is het leerpraktijkcentrum?

Dit project is speciaal opgezet voor mensen die op zoek zijn naar werk in Rotterdam IJsselmonde en omstreken. We hebben gemerkt dat veel mensen in Rotterdam Zuid het lastig vinden om een baan te vinden die bij hen past, en om langdurig uit de uitkering te blijven. Daarom zijn we, samen met de gemeente Rotterdam, gestart met het Leerpraktijkcentrum Reyeroord.

Wat houdt het in?

Het is een samenwerking tussen Stichting De Werkshop, de gemeente Rotterdam en het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Het idee is dat deelnemers kennismaken met de energietransitie en werkervaring opdoen. Bijvoorbeeld in het installeren van zonnepanelen of monteren van warmtepompen. Zij combineren leren en werken en krijgen daarbij hulp en ondersteuning. In hun eigen tempo werken deelnemers hier aan hun toekomst en het vinden van een baan.

Wat levert het op voor de wijk?

Het biedt kansen die anders misschien niet beschikbaar zijn, en het helpt de buurt sterker en veerkrachtiger te maken. Plus, we zijn ook nog eens bezig met groene initiatieven om de energietransitie te ondersteunen. Dubbele winst!

Wat hebben jullie te maken met aardgasvrij?

Goede vraag! Samen met het projectteam aardgasvrij onderzoeken wij de mogelijkheden om samen te werken. Wij zijn bijvoorbeeld in gesprek met partners en aannemers om te kijken of wij mensen mee kunnen laten lopen met de verschillende werkzaamheden die nodig zijn in de energietransitie. Denk bijvoorbeeld aan het dichtleggen van de voortuinen, de werkzaamheden in de straat of in de woning.

Dit interview is een vervolg op een eerder bericht over de opening van het Leer Praktijk Centrum Reyeroord op 27 februari 2024.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud