Translate
HomeVerhalenProvincie Zuid-Holland biedt subsidie voor Rotterdamse energie-initiatieven

Provincie Zuid-Holland biedt subsidie voor Rotterdamse energie-initiatieven

Rotterdam
Energiebesparing
renewable-1989416_1920
25 augustus 2020
| laatste update: 2 november 2023

De provincie Zuid-Holland helpt lokale energie-initiatieven in de provincie met een speciale subsidieregeling. Wie een project wil opstarten, kan dat dankzij de subsidie professioneler aanpakken.

In Zuid-Holland zijn mensen op verschillende plekken bezig met het duurzaam opwekken van energie, besparing van energie of met isolatiemaatregelen. De provincie ziet degenen die hiermee bezig zijn als ambassadeurs van de energietransitie, en wil ze daarom helpen met subsidie. Op de Energie-agenda van de provincie staat een strategie beschreven met de naam ‘Samen aan de slag’. Die strategie beschrijft hoe belangrijk lokale initiatieven zijn en hoe de provincie ze kan ondersteunen.  

 
Vergoot de kans op slagen

Met de subsidieregeling, ‘Lokale initiatieven’ genaamd, kunnen lokale initiatiefnemers een energieproject professioneel voorbereiden. Dat maakt de kans op slagen groter. En hoe meer geslaagde projecten, hoe minder CO2-uitstoot!

De subsidie is speciaal bedoeld voor (professionele) planontwikkeling en projectvoorbereiding voor projecten gericht op energiebesparing, het opwekken van duurzame warmte/energie of een andere manier van terugdringen van CO2-uitstoot. Kosten voor bijvoorbeeld projectmanagement en communicatie- en wervingsactiviteiten komen in aanmerking voor subsidie. Ook is subsidie mogelijk voor begeleiding van de uitvoering van het project. Verenigingen en woningbouwcoöperaties kunnen maximaal 10 procent terugkrijgen van de totale investeringskosten.

 
Voorwaarden en aanvragen

Er gelden enkele voorwaarden voor de subsidie. Naast de aanvrager moeten bijvoorbeeld minstens twee andere partijen meedoen aan het initiatief. Benieuwd naar de andere voorwaarden en de aanvraagprocedure? Of heeft u vragen aan de provincie? Ga naar de speciale webpagina op zuid-holland.nl.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud