Translate
HomeVerhalenRotterdamse parkeergarages krijgen slimme laadpalen

Rotterdamse parkeergarages krijgen slimme laadpalen

Rotterdam
Mobiliteit
Rotterdamse parkeergarages krijgen slimme laadpalen_header
17 juli 2020
| laatste update: 21 september 2020

De gemeente Rotterdam gaat in totaal 1000 slimme laadpalen plaatsen, verdeeld over alle gemeentelijke parkeergarages. De Schouwburgpleingarage was als eerste aan de beurt. Hier zijn 42 slimme laadpalen geplaatst.

Uiteindelijk komen er 1000 laadpalen bij, verspreid over alle gemeentelijke parkeergarages. De gemeente hoopt op deze manier het gebruik van elektrisch vervoer te stimuleren. Elektrische rijden heeft namelijk veel voordelen: de auto’s zijn schoon, stil en zuinig. Daardoor dragen ze bij aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving.

Door de slimme laadpalen kunnen elektrische auto’s sneller worden opgeladen, omdat de beschikbare stroom in de parkeergarage beter wordt gebruikt. De slimme laadpalen worden geplaatst door Eneco eMobility, dat in Rotterdam is gevestigd.

 

Elke maand een nieuwe parkeergarage

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan het plaatsen van de laadpunten in de andere gemeentelijke parkeergarages. De parkeergarages Kralingse Zoom en Kruisplein zijn in augustus aan de beurt. Daarna volgt er elke maand een andere gemeentelijke parkeergarage.

Duurzame ambities

De laadvoorzieningen sluiten volgens wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) goed aan bij de duurzaamheidsambities van de stad. “Hiermee pakken we de luchtvervuiling aan en maken we de keuze voor elektrisch rijden zo aantrekkelijk mogelijk. De laadpalen zorgen daarnaast voor een slimmer gebruik van het netwerk, waardoor er meer ruimte blijft voor het opwekken van zonne-energie op Rotterdamse daken.”

 

Laadpunten op straat

Rotterdam is druk bezig om het vervoer in en rond de stad schoner te maken. Zo zijn er op dit moment door heel Rotterdam al 2200 laadpunten te vinden. De gemeente stimuleert duurzame mobiliteit nog verder door te investeren in de ontwikkeling van laadpleinen, het verschonen van het eigen wagenpark en het snel en slim laden.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud