Translate
HomeVerhalenSubsidie voor verduurzaming woningen verruimd en verlengd

Subsidie voor verduurzaming woningen verruimd en verlengd

Rotterdam
naamloos
20 november 2020
| laatste update: 9 augustus 2021

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is sinds deze week aangepast en daarmee is het nog voordelig om je huis te verduurzamen.

Plannen om het dak, de buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Als je twee of meer delen van het huis laat isoleren, kun je een flinke subsidie krijgen uit de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Begin juni werd de SEEH al verhoogd. Sinds deze week is de subsidieaanvraag nog voordeliger. Want je kunt de subsidie nu ook een tweede keer aanvragen.

Bij de tweede aanvraag gaat het om minimaal twee andere isolatiemaatregelen dan de maatregelen die zijn ingediend bij de eerste aanvraag. Je kunt ook subsidie krijgen voor maatwerkadvies of specifieke kleinere maatregelen, zoals een isolerende voordeur. Er bestaan vijf isolatiemaatregelen, namelijk de isolatie van:

  • het dak
  • de spouw
  • de gevel
  • de vloer of bodem
  • het glas

Bekijk dit filmpje om te zien hoe de subsidie werkt.

 
SEEH gunstig voor VvE’s

Sinds 1 september komen ook VvE’s die bestaan uit koop- én huurwoningen in aanmerking voor de SEEH. Ook voor huurders binnen een VvE wordt het financieel aantrekkelijker om duurzame maatregelen uit te laten voeren aan de woning.

De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: www.rvo.nl/seeh. Om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging is het belangrijk dat aanvragen uiterlijk 31 december 2020 worden ingediend.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud