Translate
HomeNieuwsLasbedrijf Crowners kiest voor zon op zijn bedrijfspanden

Lasbedrijf Crowners kiest voor zon op zijn bedrijfspanden

Ondernemer
Zonne-energie
Werkbezoek van D66 wethouder Chantal Zeegers aan Crowners in Rotterdam. V.l.n.r.: adviseur iwell, Esther Zumpolle, Chantal Zeegers, Tony Elshout, Roger de Kok, en installateurs-team Van der Steen (Fotograaf Bart Hoogveld).
30 juni 2023
| Laatste update: 4 juli 2023

Afgelopen donderdag 29 juni bezocht wethouder Chantal Zeegers met een kleine groep collega’s van de gemeente het nieuwe zonnedak van lasbedrijf Crowners. Het is een echt Rotterdams bedrijf, gevestigd in de Spaanse Polder. Ze zijn gespecialiseerd in het lassen van (zware) constructies en leidingsystemen voor de Oil & Gas, Offshore Wind en Marine-industrie. 

De aanleiding voor het bezoek van Chantal Zeegers is dat Crowners dit voorjaar op zijn bedrijfspanden 517 zonnepanelen heeft gelegd. En om maximaal zelfvoorzienend te zijn, bekijken ze de mogelijkheid van opslag in een batterij, nu nog met een ‘leen-batterij’ van iwell, die ook vandaag geplaatst is. Dit in samenwerking met zon-adviseurs van Servicepunt Zon van de gemeente. De laatste hand wordt deze week gelegd aan het plaatsen van de 517 zonnepanelen, door installatiebedrijf Van der Steen. Feestje op het dak van Crowners!


Duurzame ondernemer Crowners

Crowners is een typisch Rotterdams voorbeeld van een MKB-bedrijf dat zich voorbereidt op de toekomst. Dit doen ze door te verduurzamen, waaronder door de aanleg van zonnepanelen. Het is een lasbedrijf dat werkt aan onder andere installaties aan boord van schepen, op platforms en booreilanden. Het bedrijf heeft meerdere werkplaatsen in Rotterdam. Crowners is in 2012 opgericht door Tony Elshout, inmiddels werken er, afhankelijk van de orderportefeuille, 50 tot 150 mensen.


De aanloop naar zonnepanelen

In juni 2022 is Tony Elshout, directeur en oprichter van Crowners, in contact gekomen met Esther, zon-adviseur van de Gemeente Rotterdam. Met behulp van haar kennis en ervaring uit de markt, heeft Tony voor een groot zonnesysteem van 517 zonnepanelen gekozen. Er is bewust gekozen voor hele grote zonnepanelen met een hoog vermogen (555 Wp per stuk) zodat het dak optimaal benut wordt. Jaarlijks wekken ze zo’n 255.000 kWh zonnestroom op, ongeveer evenveel als Crowners verbruikt. De mogelijkheid om overtollige zonnestroom op te slaan in een batterij wordt nog onderzocht. Zo wil het bedrijf zo zelfvoorzienend mogelijk worden.


Servicepunt Zon

Ook andere bedrijven kunnen kosteloos gebruik maken van de kennis en hulp van een zon-adviseur. De gemeente Rotterdam ondersteunt en stimuleert actief het aanleggen van zonnepanelen. Via Servicepunt Zon voor bedrijven kunnen ondernemers met een eigen dak een gratis en onafhankelijk advies krijgen over het plaatsen van zonnepanelen.

Alle bedrijven die zonnepanelen op hun dak leggen, dragen bij aan de collegedoelstelling van de gemeente om in 2026 3,2 km² zonnepanelen in de stad te hebben liggen. En daar hebben we alle ondernemers in Rotterdam hard bij nodig.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud