Translate
HomeVerhalenPendrecht Proeft: gestoofde kip met moro, bakbanaan en salade

Pendrecht Proeft: gestoofde kip met moro, bakbanaan en salade

Pendrecht
Aardgasvrije wijken
Schermafbeelding 2020-11-17 om 11.12.14
17 november 2020
| laatste update: 10 juni 2021

In de huiskamer Aardgasvrij Pendrecht koken we de lekkerste gerechten uit de wijk! In deze aflevering van Pendrecht Proeft bereiden we gestoofde kip met moro, bakbanaan en rijst.

Dit Antilliaanse gerecht is ingestuurd door Joyce de Lima. Joyce is een bekend gezicht in de omgeving. Ze organiseert veel activiteiten voor ouderen, jongeren en kinderen. Dat heeft haar zelfs een standbeeld opgeleverd in Museum Rotterdam!

Bekijk hieronder de video en het recept van Joyce:

Ingrediënten en bereidingswijze (4 personen)

Kip

1 kilogram kippenpoten
1 stuks ui
1 stuks tomaat
1 stuks paprika
Azijn
Citroen

Kruiden en sauzen
Badia (complete seasoning)
Knoflookpoeder
Javaanse marinade
Maggi
Ketjap
Ketchup
Kerriepoeder

Bereiden
1. Verwijder het vel van de kippenpoten.
2. Doe de kip in een kom met water, azijn en citroen.
3. Spoel de kip na 10 minuten af met water.
4. Snijd de uien, tomaat en paprika fijn.
5. Bak de kip in een droge pan.
6. Voeg de groentes toe.
7. Voeg de kruiden en sauzen op gevoel toe.
8. Breng alles op een lage stand aan de kook en laat gaar stoven.
9. Zodra de saus dikker wordt en de kip gaar is, is het klaar.

Moro (rijst met bonen)

4 kopjes pandan rijst
1 pot bruine bonen
1 bosje koriander
½ stuks ui
½ stuks paprika
70 gram tomatenpuree
2 theelepels Badia (complete seasoning)
Olie

Bereiden
1. Was de rijst 2 keer en laat het goed uitlekken in een zeef.
2. Snijd de uien en paprika in kleine blokjes.
3. Snijd de koriander fijn.
4. Bak de groentes met een beetje olie in een pan.
5. Laat de bruine bonen uitlekken.
6. Voeg de bonen, Badia en tomatenpuree toe en bak dit twee minuten mee.
7. Voeg de rijst toe en laat 1 minuut meebakken.
8. Voeg 4 kopjes water toe.
9. Doe een deksel op de pan en laat op een lage stand gaar worden.
10. Zodra de rijst droog is, is de moro klaar.

Bakbanaan

2 stuks Bakbananen
Olie

Bereiden
1. Snijd de bananen in plakken van ongeveer 1,5 centimeter.
2. Verwarm een flinke laag olie in de pan.
3. Bak de bakbanaan aan beide kanten goudbruin.

Salade

1 krop Sla
1 stuks komkommer
1 stuks avocado
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel mosterd
1 stuks Limoen

Bereiden
1. Snijd de sla fijn.
2. Snijd de komkommer en avocado in blokjes.
3. Maak van de mayonaise, mosterd en limoensap een dressing.
4. Meng de sla, komkommer, avocado en dressing in een grote kom.

Meer informatie

In 2030 wordt Pendrecht aardgasvrij. Dat betekent dat we straks geen geiser, cv-ketel of gasfornuis meer hebben, maar onze huizen anders verwarmen en elektrisch koken.

Meer weten over een aardgasvrij Pendrecht? Kijk op Pendrecht aardgasvrij of mail naar aardgasvrij.pendrecht@rotterdam.nl.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud