Translate
HomeEvenementenNationale Klimaatweek 2023 (NKW)

Nationale Klimaatweek 2023 (NKW)

30 oktober t/m 5 november
Rotterdam
Nationale Klimaatweek
Nationale Klimaatweek logo

Kom in actie tijdens de Nationale Klimaatweek

Dit jaar is de Nationale Klimaatweek (NKW) van 30 oktober t/m 5 november 2023. Een week die in het teken staat van kleine en grote initiatieven voor een beter klimaat. Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee.

Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen tijdens de Nationale Klimaatweek. De gemeente Rotterdam en haar partners organiseren allerlei activiteiten en workshops door de hele stad heen. In de agenda op Duurzaam010 vind je alle verschillende initiatieven waar je aan mee kunt doen. Deze evenementen zijn aangeduid met “NKW”. 

Een beter klimaat begint vandaag. Doe jij ook mee? 

Veel Nederlanders zijn al goed bezig en besparen energie. Dit is het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen. Veel overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.

Rotterdam en het klimaat

Rotterdam is de grootste haven van Europa en heeft een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. Tegelijkertijd is de stad ook een belangrijke bron van CO2-uitstoot. De gemeente Rotterdam heeft zich daarom gecommitteerd aan het verminderen van de CO2-uitstoot met 55% in 2030 en klimaatneutraal te zijn in 2050.

De belangrijkste maatregelen om de CO2-uitstoot in Rotterdam te verminderen zijn:

  • Verduurzaming van de industrie: De gemeente Rotterdam werkt samen met bedrijven in de haven om de uitstoot van de industrie te verminderen. Dit gebeurt door bedrijven te stimuleren om over te stappen op duurzame energiebronnen en energiebesparende maatregelen te nemen.
  • Vergroening van de energievoorziening: De gemeente Rotterdam stimuleert de opwekking van duurzame energie, zoals zonne- en windenergie. Ook werkt de gemeente aan de ontwikkeling van een warmtenet voor de stad, dat wordt gevoed door restwarmte van bedrijven en huizen.
  • Verduurzaming van het vervoer: De gemeente Rotterdam stimuleert het gebruik van openbaar vervoer, fietsen en lopen. Ook investeert de gemeente in duurzame vervoersmiddelen, zoals elektrische auto’s en bussen.
  • Verduurzaming van de woningbouw: De gemeente Rotterdam stimuleert de bouw van energiezuinige woningen. Ook werkt de gemeente aan het verduurzamen van bestaande woningen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen.

 

*Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Nationale Klimaatweek (NKW) 2023

Datum:
30 oktober t/m 5 november
Tijd:
08:00
Plaats:
Rotterdam

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud