Translate
HomeEvenementenWat kan ik doenNKW – Bezoek biodiverse bewonersinitiatieven in Rotterdam

NKW – Bezoek biodiverse bewonersinitiatieven in Rotterdam

31 oktober 2023
Rotterdam
Nationale Klimaatweek
Nationale Klimaatweek - bij op een bloem

Rotterdam is een grote stad met een dichtbebouwde omgeving. Dit maakt het voor planten en dieren moeilijk om te overleven. Toch is er in Rotterdam nog veel biodiversiteit te vinden.

De uitdagingen
De belangrijkste uitdaging voor biodiversiteit in Rotterdam is de verstedelijking. De stad breidt zich steeds verder uit. Dit kan een negatieve impact op planten en dieren hebben. Als gemeente sturen we daarom met het Actieplan Groen op meer groene gebieden in de stad.

De kansen
Ondanks de uitdagingen zijn er ook kansen voor biodiversiteit in Rotterdam. De stad heeft een aantal grote natuurgebieden, zoals het Kralingse Bos en het Bergse Bos. Deze gebieden bieden een belangrijke habitat voor planten en dieren.

Daarnaast zijn er in Rotterdam steeds meer initiatieven om biodiversiteit te bevorderen. Zo worden er groene daken aangelegd, worden er natuurvriendelijke tuinen aangelegd en worden er insectenhotels geplaatst.

De biodiverse tour
Deze tour leidt je door de Rotterdamse wijk Carnisse om te laten zien hoe bewoners zich inzetten voor een groene en biodiverse leefomgeving. We laten zien hoe bewoners met de middelen die zij hebben, toch alles uit de kast halen om hun leefomgeving zo groen mogelijk te maken.

We lopen langs meerdere locaties, waarbij we de initiatieven laten zien en vertellen wat de impact is voor bewoners, de Rotterdamse biodiversiteit en het stadsklimaat. Laat jezelf inspireren hoe je als burger in jouw stad kan bijdragen aan een biodiverse en aantrekkelijke leefomgeving.

*Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

NKW - Bezoek biodiverse bewonersinitiatieven in Rotterdam

Datum:
31 oktober 2023
Tijd:
13.30 - 15.30 uur
Plaats:
Verzamelpunt metrostation Zuidplein

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud