Translate
HomeEvenementenNKW – Wandeling door de Wijktuin Ommoord en het Ommoordse Veld

NKW – Wandeling door de Wijktuin Ommoord en het Ommoordse Veld

5 november 2023
Rotterdam
Nationale Klimaatweek
Wandelaars Ommoordse Veld

Meld je aan voor deze inspirerende herfstwandeling door de Wijktuin en het Ommoordse Veld! De Wijktuin is een ‘natuurtuin’ waarbinnen in beginsel alles wat inheems (of in de loop der tijd als zodanig aanvaard) is, zijn gang kan gaan. Vrijwilligers en medewerkers van Gemeente Stadsbeheer werken er samen sinds 1972 om de wilde planten, kruiden en (grote) bomen in toom te houden en het charmante parkje begaanbaar voor wandelaars te houden. Het is sinds 2007 officieel beschermd natuurgebied.

Het Ommoordse Veld, een stukje authentiek polderland, is deels ingericht als wijkpark. Hier bevindt zich een interessante en gezellige kinderboerderij “De Blijde Wei” met een speelweide met bijzondere geiten, schapen, kippen etc.

Ook worden er regelmatig muziekuitvoeringen, een oogstfeest en plukdagen gehouden. Het hele jaar door bezoeken natuurliefhebbers en sportieve recreanten dit prachtige bos- en weidegebied. Objecten als een zwaluwtil, infopanelen met achtergronden over de historie van het gebied zijn er overal te vinden.

Uitvoering: Koos Leidelmeijer Stichting Natuur, Cultuur en Bewegen. Deelname is gratis. Voor aanmelden en informatie over de wandeling: ncenb@hetnet.nl, tel. 0622392918. Let op: bij regen wordt de wandeling uitgesteld. Alleen aangemelde personen krijgen hierover bericht.

NKW - Wandeling Wijktuin Ommoord

Datum:
5 november 2023
Tijd:
13.00 - 14.30 uur
Plaats:
Verzamelen eindpunt metro A, metrostation Binnenhof op het pleintje tussen beiden winkelhelften

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud