Translate
HomeEvenementenTentoonstelling ‘Rotterdam wordt groen!’

Tentoonstelling ‘Rotterdam wordt groen!’

3 september - 6 oktober 2022
Rotterdam
Groen en Water
AI beeld

De komende jaren komt er veel meer groen in de stad. In de tentoonstelling ‘Rotterdam wordt groen! ’ zie je hoe bekende plekken in de stad veranderen in parken, groene pleinen en straten waar je kunt bewegen of juist ontspannen.
Er zijn maquettes te zien van de Rotterdamse Stadsprojecten die in de toekomst gerealiseerd gaan worden.

Het Hofplein, het Schouwburgplein en het Alexanderplein worden mooie groene pleinen. De Westblaak wordt Blaakpark en in het Hofbogenpark kun je straks tussen de toppen van de bomen lopen. In Rotterdam-Zuid komen zelfs drie nieuwe parken: het Rijnhavenpark, het Nelson Mandelapark aan de Maashaven en het Getijdenpark Feyenoord. Daar kun je straks ook genieten aan het water of zelfs wonen: er komen 3000 woningen aan het Rijnhavenpark.

Dinsdagavond 27 september vertelt Annemieke Fontein (landschapsarchitect en hoofd Landschapsarchitectuur bij Stadsontwikkeling over hoe Rotterdam de komende jaren gaat vergroenen tijdens het Bibliotheekcollege in het bibliotheek theater. Op donderdagmiddag 6 oktober is er een Tour de maquette. De projectleiders van Stadsprojecten vertellen dan uitgebreid over de verschillende projecten.

Houd de agenda en nieuwsbrief van Bibliotheek Rotterdam in de gaten voor meer informatie over deze activiteiten en andere programmering rondom de tentoonstelling.

Tentoonstelling 'Rotterdam wordt groen!'

Datum:
3 september - 6 oktober 2022
Tijd:
Maandag van 13.00 tot 20.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud