Translate
HomeEvenementenWat kan ik doenNKW – Textiel Werkplaats – leer kleding repareren

NKW – Textiel Werkplaats – leer kleding repareren

3 november 2023
Rotterdam
Nationale Klimaatweek
Textiel Werkplaats - Nationale Klimaatweek

Samen kleding repareren is gezellig en creatief: het geeft waarde aan oude materialen, je hebt iets leuks om aan te trekken en het bespaart geld. Misschien wel het belangrijkste, het draagt ook nog eens bij aan het verminderen van het gebruik van grondstoffen. En dat is weer goed voor het milieu. Milieu Centraal berekende dat als iedere Nederlander drie kledingstukken per jaar minder koopt, we hiermee net zo veel CO2 zouden besparen, als wanneer 2,1 miljoen mensen een jaarlang vegetarisch zouden eten. Genoeg redenen voor enkele actieve bewoners uit de wijk het Oude Westen om aan de slag te gaan met een wekelijkse Textiel Werkplaats. Tijdens de Nationale Klimaatweek ben je van harte welkom om mee te doen!

Bij De Werkplaats Textiel in het Oude Westen leer je van alles over het herstellen van kleding. Aanwezig zijn werkmaterialen, naaimachines, koffie, thee en deskundig advies.

Van 10.00 tot 11.00 uur is er een workshop over kleding verstellen. Hoe kun je kleding korter, smaller of breder maken? Coördinator en textieldeskundige Emma Hazenak legt stap voor stap uit hoe je te werk kan gaan en geeft handige tips.

Daarna kun je van 11.00 tot 14.00 uur met je eigen (herstel)werkzaamheden aan de slag gaan. Het is het een open plek voor mensen om aan te schuiven, te werken aan hun eigen textielprojecten en elkaar te inspireren. Deelnemers wisselen onderling tips uit over hoe je het beste de reparatie aan kunt pakken: “Op YouTube kun je veel leren over het herstellen van kleding. Maar het is leuk om samen te komen, elkaar te helpen en van elkaar te leren.”

Aanmelden is niet verplicht, maar we vinden we het wel fijn in verband met de koffie, thee en het plaatsen van de stoelen. Aanmelden kan via info@aktiegroepoudewesten.nl of loop even langs! Kun je erbij vermelden dat je via de Nationale Klimaatweek op de hoogte bent van de activiteit? Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, laat het ons dan ook gerust weten.

NKW - Textiel Werkplaats - leer kleding repareren

Datum:
3 november 2023
Tijd:
10.00 - 11.00 uur: Workshop kleding verstellen // 11.00 tot 14.00 uur: Open atelier
Plaats:
Gaffelstraat 1-3, 3014 RA te Rotterdam

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud