Translate

Mobiliteit

Ecostars

HomeWat kan ik doenMobiliteitEcostars

Ecostars is een erkenningsregeling voor vervoerders van vracht en personen. Het doel van de regeling is de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren en het brandstofverbruik van vervoerders omlaag te brengen.

Als vervoerder deelnemen aan ECOSTARS levert u een aantal dingen op:

  • gratis advies over brandstofvermindering en verbetering van efficiënt, duurzaam transport
  • voordelen in de Rotterdamse binnenstad
  • een invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder een bijdrage aan de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving
  • een vermelding op de website van Logistiek 010 bij ‘Ecostars-leden’ en positieve publiciteit.

Hoe meer sterren, hoe beter uw bedrijf het doet op het gebied van duurzaam transport en duurzame distributie. Naast uw score ontvangt u praktische adviezen, waarmee u uw besparing en score verder kunt verhogen. Is uw wagenpark uitstootvrij dan ontvangt u een extra ster.


Meer dan 400 bedrijven

Inmiddels zijn in Rotterdam al zo’n 450 ECOSTARS-certificaten uitgedeeld. Organisaties die hun bedrijfsvoering milieuvriendelijker maken, kunnen zich opnieuw laten beoordelen en een extra ster verdienen. Zo werken transportbedrijven en andere vervoerders in Rotterdam uiteindelijk toe naar vijf sterren voor duurzaamheid.


Meer informatie

Bedrijven met transport in Rotterdam kunnen zich vrijwillig aanmelden voor het ECOSTARS-programma. Op de website van Ecostars vindt u meer informatie.

Meer over Mobiliteit

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud