Translate

Mobiliteit

Ontdek waarmee u aan de slag kunt

Ik ben een: [maak een keuze]
HomeWat kan ik doenMobiliteit

Rotterdam is in trek. Steeds meer mensen komen naar Rotterdam. Om er te wonen, te werken, of om de stad te bezoeken. Meer mensen betekent meer mobiliteit, meer beweging en meer verbindingen in de stad.

Mobiliteit is meer dan vervoer van A naar B. Mobiliteit gaat ook over de inrichting van de stad. Over het vinden van de juiste balans. Tussen fietsers, voetgangers, openbaar vervoer, auto’s en logistiek verkeer. Die juiste balans zorgt voor verbinding. Van deur tot deur, van mens tot werk, school, sportclub, winkel. Tussen vrienden, collega’s, klanten, familie.

Dit doen we op een slimme manier. We geven ruimte aan innovaties en experimenten. We passen slimme technologie toe ín de stad, en maken slim gebruik ván de stad. Waar de Maas geen barrière meer is, maar juist een manier om mensen te verbinden.

Mobiliteit gaat ook over gezondheid. Over vervoer zonder uitstoot van CO2 of fijnstof. Zodat onze lucht schoner wordt en we het klimaat niet belasten. Zodat Rotterdam ook voor toekomstige generaties een stad is om trots op te zijn. En door meer ruimte te bieden aan fietsers en voetgangers, verplaatsen mensen zich actiever door een aantrekkelijke stad.

Als we de Rotterdamse mobiliteit op een slimme en gezonde manier inrichten, zorgen we ervoor dat meer mensen mee kunnen doen: economisch, sociaal en cultureel. In Rotterdam gaan we voor mobiliteitsgeluk.

Zo draagt mobiliteit positief bij aan de ontwikkeling van de stad en haar inwoners. Op een slimme en gezonde manier, zodat iedereen mee kan doen. Mobiliteit verbindt.

 

Bekijk direct subsidies en leningen voor Mobiliteit

Inspirerende verhalen

Meer manieren om te verduurzamen

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud