Translate

Groen en Water

Groene buurt

HomeWat kan ik doenGroen en WaterGroene buurt

Een groene buurt is goed voor de gezondheid, leefomgeving, biodiversiteit en het oogt natuurlijk ook heel gezellig. Waarom zou u niet samen met uw buren aan de slag gaan? De mogelijkheden zijn eindeloos. Een kaal binnenterrein kan zo een groene oase worden en een stadsplantsoen een moderne moestuin.

De gemeente denkt graag mee over uw groenplannen. Lees meer op de pagina’s zelfbeheer en stadslandbouw. Ook Opzoomer Mee helpt bewoners met ‘groene’ vingers.


Maak een geveltuin

Met een geveltuin kunt u heel makkelijk zelf uw huis en straat opfleuren. Dus tegels eruit, planten erin! Maar hoe pakt u dat aan?

 
Zet plantenbakken neer

Met plantenbakken krijgt u makkelijk en snel extra groen op de stoep voor uw huis. Wilt u samen met andere bewoners een grote plantschaal in uw straat? Bekijk de mogelijkheden en vraag een financiële bijdrage aan bij de gebiedscommissie.

 
Adopteer een boomspiegel

Een boomspiegel is de plek rondom een boom waar vaak niets groeit. Zonde! Want in een mum van tijd kunt u er iets heel moois van maken. Lees wel even deze tips voor het beste resultaat.

Meer over Groen en Water

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud