Translate
HomeNieuwsForse stijging aantal zonnepanelen in Rotterdam

Forse stijging aantal zonnepanelen in Rotterdam

Rotterdam
Zonne-energie
Nationale Klimaatweek - Zonnepanelen in Rotterdam
4 juli 2023
| Laatste update: 4 juli 2023

Het aantal zonnepanelen in Rotterdam is het afgelopen jaar opnieuw fors gegroeid. Dat blijkt uit een analyse van luchtfoto’s uitgevoerd door de gemeente Rotterdam. In maart 2023 lag er 1,1 km², wat gelijk staat aan ongeveer 600.000 zonnepanelen. Dat betekent een groei van bijna 60% in een jaar tijd. Het aantal zonnepanelen in Rotterdam groeit daarmee al vijf jaar spectaculair: van 0,2 km² zonnepaneel in 2018 naar de ruim 1,1 km² in 2023.

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen): ‘Ik ben enorm trots op deze groei. Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit de stad. Rotterdammers zien steeds meer het belang van het opwekken van duurzame energie via zonnepanelen. Ze verschijnen op daken van particuliere woningen en woningcorporaties, scholen, parkeerterreinen, bedrijven en langs wegen. Alleen samen kunnen we de energietransitie versnellen, daarom helpt de gemeente Rotterdam actief met verschillende initiatieven.


Gratis advies
 

De gemeente Rotterdam ondersteunt en stimuleert actief het aanleggen van zonnepanelen. Dit doet ze op verschillende manieren. Het Servicepunt Zon geeft ondernemers met een eigen dak gratis en onafhankelijk advies over het plaatsen van zonnepanelen. Bewoners die geen geschikt dak hebben kunnen meedoen aan een collectief zonnedak via een energiecoöperatie. Een collectief zonnedak houdt in dat de zonnepanelen geplaatst worden op een dak in de buurt, zoals een kantoor, bedrijfsgebouw of sporthal. Hiermee profiteren deelnemende bewoners toch van de (financiële) voordelen van zonne-energie. Op deze pagina is meer informatie te vinden.


Cijfers

De inzet op zonne-energie is een van de actiepunten uit het Klimaat Actieplan Rotterdam waarin staat wat er deze collegeperiode (2022-2026) allemaal gebeurt om klimaatverandering tegen te gaan. Rotterdam wil koploper zijn op het gebied van zonne-energie. Zodat de stad minder afhankelijk is van fossiele energie, klaar is voor de toekomst en de energierekening voor Rotterdammers lager wordt. Het doel voor 2026 is 3,2 km2, oftewel 1.778.000, zonnepanelen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud