Translate

Zonne-energie

Inkoopactie Zonnepanelen 

HomeWat kan ik doenZonne-energieInkoopactie Zonnepanelen 

Wilt u zonnepanelen op uw dak? Grijp nu de kans om samen met uw buren de zonnepanelen te kopen die het best bij uw situatie passen. De gemeente Rotterdam helpt u hier graag bij. Hier leest u hoe. 

Woont u in een eengezinswoning en wilt u samen met bewoners uit uw straat, buurt of wijk zonnepanelen kopen? Meld u dan aan bij de gemeente. Geen zorgen, uw aanmelding verplicht u tot niets: ook als u zich aanmeldt, bent u niet verplicht om op deze manier zonnepanelen te kopen.

Hieronder staan de stappen die u volgt bij deelname aan deze inkoopactie.

Stap 1: Meld uw straat, buurt of wijk aan

Meld u samen met minstens 2 mensen uit uw straat, buurt of wijk aan bij de gemeente. Als er 2 of meer aanmeldingen zijn, nemen we contact met u op voor het vervolg. We zoeken samen naar nog meer mensen in de buurt die mee willen doen. De actie start pas als minstens 20 buren meedoen. 

Stap 2: Gemeentelijke ondersteuning

We helpen u en uw buren bij alle stappen. Zoals met informatieavonden organiseren en een goed programma van eisen maken. Ook vertellen we u waar u op kunt letten als u een installatiebedrijf voor zonnepanelen kiest. Daarbij gaat het om de kwaliteit. Bijvoorbeeld dat u bij die bedrijven kunt kiezen uit een aanbod van verschillende soorten panelen. En dat die bedrijven de zonnepanelen goed en veilig op uw dak leggen en aansluiten.

Stap 3: Samenwerken aan zonnekracht

Samen met alle buren die aan de actie meedoen, vormt u een groep. Om u goed te kunnen helpen komt er een deskundig team. Hierin zitten vertegenwoordigers van uw groep, maar ook zonadviseurs van de gemeente en eventueel een wijkcoach. De zonadviseurs geven advies over waar u bij het uitkiezen van een installatiebedrijf op kunt letten. Hiermee kiezen de vertegenwoordigers van uw groep uiteindelijk een of meer geschikte installatiebedrijven van zonnepanelen uit.

Stap 4: Uw persoonlijke keuze

Iedere buur die aan de actie meedoet, kan daarna persoonlijk een offerte aanvragen bij (een van) deze installatiebedrijven. Dat zijn dus de bedrijven die de vertegenwoordigers van uw groep van tevoren hebben uitgezocht. Zo kunt u er zeker van zijn dat het gaat om ervaren, vakbekwame en betrouwbare bedrijven. En dat u de zonnepanelen kunt kopen en laten plaatsen tegen concurrerende prijzen.

Stap 5: Kwaliteitscontrole

Als de zonnepanelen op de daken liggen en zijn aangesloten, houdt de gemeente een steekproef. Dat betekent dat ze bij een aantal woningen de kwaliteit van het werk controleert. Dus of de zonnepanelen goed zijn geïnstalleerd. Maar ook of u tevreden bent met het eindresultaat. We nemen onze rol serieus als het gaat om zowel de prijs als de kwaliteit van uw investering.


Meld u aan! 

Bent u klaar om de stap te zetten naar duurzame energie? Meld u dan aan via de onderstaande knop. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om u verder te informeren.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via ServicepuntZonSO@rotterdam.nl.

Aanmelden inkoopactie

Meer over Zonne-energie

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud