Translate

Zonne-energie

Inkoopactie Zonnepanelen 

HomeWat kan ik doenZonne-energieInkoopactie Zonnepanelen 

Wilt u zonnepanelen op uw dak? Grijp nu de kans om samen met mede-buurtgenoten zonnepanelen te kopen die het beste bij u passen.  De gemeente Rotterdam helpt graag bij dit proces. Hier leest u hoe. 

Bewoners van eengezinswoningen die samen met hun buurtgenoten zonnepanelen willen kopen, kunnen zich aanmelden bij de gemeente. Geen zorgen, uw aanmelding verplicht u tot niets. Het opent alleen de deur naar een duurzaam woonplezier. 

Hieronder leggen we in een stappenplan uit hoe u mee kunt doen met deze inkoopactie.

  • Stap 1: Meld uw straat/ buurt/ wijk aan

Samen met minimaal 2 buren meldt u zich aan bij de gemeente voor het inkooptraject. Bij minimaal 2 aanmeldingen nemen we contact met u op voor de vervolgstappen. Samen gaan we op zoek naar andere buurtgenoten die ook geïnteresseerd zijn. De inkoopactie gaat pas van start wanneer er minimaal 20 buurtgenoten meedoen. 

  • Stap 2: Gemeentelijke ondersteuning

We ondersteunen u en uw buurtgenoten gedurende het hele proces. Van het organiseren van verhelderende informatieavonden tot het opstellen van een goed programma van eisen en het selecteren van geschikte installatiepartners. Ook bieden we ondersteuning door in het traject een selectie te maken van installateurs die vakkundig en qua prijs voordelig zijn. Daarbij kijken we naar de hoogwaardig kwaliteit van zowel de keuzemogelijkheid aan panelen als de installatie ervan.

  • Stap 3: Samenwerken aan zonnekracht

Om u goed te kunnen helpen vormen we een deskundig projectteam dat bestaat uit gemeentelijke zonadviseurs, vertegenwoordigers van het collectief en een eventuele wijkcoach. Samen gaan we door een zorgvuldige voorselectie van installateurs, om er zeker van te zijn dat we met ervaren en betrouwbare professionals werken.

  • Stap 4: Uw persoonlijke keuze

 Samen met u selecteren we één of meerdere installateurs. Elke huishouden heeft vervolgens de vrijheid om een offerte aan te vragen bij de installateur(s) van keuze. We hebben al geschikte opties voor u geselecteerd, zodat u gegarandeerd bent van concurrerende prijzen en bewezen vakmanschap.

  • Stap 5: Kwaliteitscontrole

Na installatie zorgen we steekproefsgewijs voor een kwaliteitscontrole. Dit garandeert niet alleen de efficiëntie van uw zonne-energiesysteem, maar ook uw tevredenheid met het eindresultaat. We nemen onze rol serieus in het borgen van zowel de prijs als de kwaliteit van deze investering.


Meld u aan! 

Bent u klaar om de stap te zetten naar duurzame energie? Meld u dan aan via de onderstaande knop. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om u verder te informeren.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via ServicepuntZonSO@rotterdam.nl.

Aanmelden inkoopactie

Meer over Zonne-energie

Ga direct naar:
Naar de inhoud springen