Translate

Subsidie elektrisch koken

HomeSubsidies en leningenSubsidie elektrisch koken

Bent u klaar voor de overstap naar elektrisch koken? In 2050 maken we in Nederland geen gebruik meer van aardgas. Door elektrisch te koken brengt u een duurzame toekomst een stap dichterbij. De gemeente helpt u graag op weg met een subsidie. U kunt maximaal €500 terugkrijgen voor uw overstap naar elektrisch koken.


Voor wie?

Deze subsidie is bedoeld voor huiseigenaren in:

De subsidie van maximaal €500 is per adres één keer aan te vragen. Aanvragen kan tot en met 30 september 2022.


Wat heeft u nodig voor elektrisch koken?

De overstap naar elektrisch koken vraagt om verandering in uw keuken. Allereerst heeft u een nieuwe kookplaat of fornuis nodig. Uw gasfornuis kan niet omgebouwd worden. Ook de aansluiting is anders. Een gaskookplaat of gasfornuis werkt via een gasleiding. Stapt u over naar elektrisch koken? Dan is de gasleiding naar het fornuis niet meer nodig. Een elektrisch fornuis sluit u namelijk alleen aan op een stopcontact. Voor sommige elektrische kookplaten heeft u een speciaal stopcontact nodig, en mogelijk een nieuwe, aparte leiding naar de meterkast.


Waarvoor kunt u de subsidie aanvragen?

Met de subsidieregeling kunt u maximaal €500 van de door u gemaakte kosten terugkrijgen van de gemeente. De subsidie krijgt u bij:

  • Het kopen van een volledig elektrische kookplaat of volledig elektrisch fornuis;
  • De technische installatie van een elektrische kookplaat of een elektrisch fornuis op het adres;
  • De aanpassing van de elektrische installatie en meterkast, zodat de elektrische kookplaat of het elektrische fornuis goed en veilig werkt;
  • Het afsluiten van de gasleiding in de keuken. Dit moet door een professionele installateur gedaan worden.

Vraag hier uw subsidie aan

Ga direct naar:
Skip to content