Translate

Persoonlijk advies

Stappenplan offertetraject

HomeWat kan ik doenPersoonlijk adviesStappenplan offertetraject

U wilt aan de slag gaan om uw woning te verbeteren en verduurzamen? Dan wilt u dit natuurlijk zo goed en efficiënt mogelijk aanpakken. Met name het vinden van een geschikt (aannemers)bedrijf is vaak een behoorlijke uitdaging. Hierbij staan goede kwaliteit en betaalbaarheid centraal. Door de juiste stappen zetten, zoveel mogelijk profiteren van interessante financiële regelingen en uiteindelijk goed uitgevoerde werkzaamheden, is uw huis snel weer toekomstbestendig.

Om het voor u makkelijker te maken, is hiervoor een stappenplan opgesteld.  

Er zijn veel mogelijkheden om uw woning te verbeteren en verduurzamen. Heeft u al helder wat u wilt aanpassen aan uw huis? Is uw huis bijvoorbeeld al goed geïsoleerd? Is er woningonderhoud nodig? Of wilt u misschien een dakkapel of uitbouw? Zet alle wensen en mogelijkheden op papier om hier een goed overzicht van te krijgen. Dit helpt u later bij het opvragen van offertes.

Denkt u bijvoorbeeld aan zonnepanelen? Dan is het slim om te onderzoeken wat de onderhoudstoestand is van de dakbedekking. Het is natuurlijk zonde om zonnepanelen te installeren als de dakbedekking binnen een paar jaar moet worden vervangen.

Er zijn verschillende financiële regelingen voor het verduurzamen van uw huis.  Zo is er een subsidie voor huiseigenaren die minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Of een lening waarbij u tegen een gunstige rente, zowel duurzame als woning verbeterende maatregelen kunt financieren.

Door een goed doordacht verbeterplan klaar te hebben, biedt dit een basis voor het offertetraject. Een verbeterplan stelt u op door te bekijken welke verbeteringen er nu én in de toekomst nodig zijn. Dit zal ervoor zorgen dat uw woning goed onderhouden blijft en duurzamer wordt. Hierbij is het ook goed om direct te onderzoeken welke financiële regelingen er in uw situatie interessant zijn.

Als u een verbeterplan heeft gemaakt en weet welke werkzaamheden u wilt laten uitvoeren, kunt u passende bedrijven zoeken. Maar hoe vindt u nu het juiste bedrijf? Hieronder staan enkele tips op een rij:   

 • Zoek meerdere bedrijven per klus
  Wanneer u begint met het opvragen van offertes, dan raden wij u aan om dit bij meerdere bedrijven te doen. Zoek daarom per klus meerdere bedrijven. U kunt dan een goede vergelijking maken tussen de verschillende bedrijven. Denk aan het aanbod, de kosten, garantie en service.

 • Zoek een bedrijf dat past bij je klus
  Wilt u een spouwmuur laten isoleren dan vraagt u geen offerte aan bij een bedrijf dat zonnepanelen installeert. Het is dus slim om een bedrijf te zoeken die gespecialiseerd is in een bepaalde klus. Wilt u meerdere werkzaamheden laten uitvoeren, dan is het vaak nodig dat voor iedere klus een ander bedrijf wordt ingeschakeld. In sommige situaties is het daarom makkelijker om een aannemer in te schakelen.

 • Goede ervaringen
  Informeer bij buren of kennissen met welke bedrijven zij goede ervaringen hebben.
  Misschien kunnen zij niet alleen vertellen over de goede ervaringen, maar ook het resultaat laten zien.

 • Brancheorganisatie
  Kiest u een bedrijf dat is aangesloten bij een branchevereniging, dan geeft dit vertrouwen in een goede afloop. Bedrijven die zijn aangesloten bij een brancheorganisatie moeten namelijk aan specifieke voorwaarden voldoen. Er worden namelijk eisen gesteld aan de vakmanschap en de kwaliteit van deze bedrijven. Zo zijn er afspraken gemaakt over duidelijke en eerlijke leveringsvoorwaarden. Ook zijn de medewerkers van de bedrijven goed opgeleid en gecertificeerd. Deze bedrijven zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en werken volgens de nieuwste normen en richtlijnen.

Heeft u een selectie gemaakt van bedrijven? Dan kunt u het offertetraject starten. Hieronder een aantal tips voor het opvragen van een zo compleet mogelijke offerte.

 • Een duidelijk omschreven offerte
  Het komt regelmatig voor dat de randvoorwaarden in offertes niet voldoende zijn omschreven. Dit kan achteraf leiden tot discussies ontstaan, over welke werkzaamheden er wel en niet uitgevoerd moeten worden. Geef daarom duidelijk aan welke wensen u heeft. Vraag het bedrijf om een duidelijk omschreven offerte waarin volledig staat omschreven welke werkzaamheden worden uitgevoerd.

 • Vraag naar garantievoorwaarden
  Vraag het bedrijf om in de offerte duidelijk aan te geven welke garantievoorwaarden er van toepassing zijn op de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren.

 • Planning
  Bespreek met het bedrijf hoelang de werkzaamheden duren en wanneer kan worden gestart.

Als u alle offertes heeft vergeleken en weet welk bedrijf of welke bedrijven u opdracht wilt geven, dan dient u de opdracht ook te bevestigen. Onderteken de door u goedgekeurde offerte(s) en verstuur deze per e-mail of post naar de opdrachtnemer. Geef hierbij ook eventuele wensen of opmerkingen door.

Wanneer u de offerte nodig heeft voor het aanvragen van een lening, geef dit dan aan bij het gekozen bedrijf. De opdracht wordt onder voorbehoud van financiering uitgevoerd. Dat betekent dat de opdracht pas definitief wordt, wanneer de lening is goedgekeurd. Op deze manier laat u het bedrijf weten dat u een serieuze klant bent en vertrouwen heeft in het bedrijf.

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud